Bodrum ODTÜ Mezunları Derneği olarak yine güzel bir etkinlik gerçekleştirdik.
Politik tarihin yemek tarihiyle buluştuğu “Devrim Mutfağı” kitabının yazarları Dr. Bengi Başaran ile Gazeteci Umur Talu’nun bizimle birlikteydiler. Atatürk’ten Che Guevara’ya, Karl Marx’tan Napolyon’a birçok devrimcinin yemek alışkanlıklarının masaya yatırıldığı kitapta eşsiz tarifler mevcut olan kitabı bizim için imzaladılar.
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte 4 Eylül 2025 akşamı, hem Dr. Bengi Başaran ve Umur Talu’ya kitaplarını imzalattık hem de onlarla sohbet etme imkanı bulduk. Mor Salkım Bağları, bize büyük devrimci Atatürk’ün en sevdiği yemeklerden biri olan Patlıcan au gratin’i hazırladı. Ayrıca Mor Salkımın güzel şaraplarını da tattık.
Yine her zamanki gibi etkinliğimiz Bodtümlülere ve tüm Bodtüm dostlarına açıktı.
Sevgili Murat Arkan gitarıyla ve Metin Mert hocamızın trompetiyle çok sevdiğimiz şarkıları çaldılar. Biz de hem birlikte söyledik hem de dans ettik.
Katılanların keyif aldıkları yüzlerinden belliydi.
Emeği geçen herkese teşekkürler.
Menümüz şu şekildeydi:
Bargilya köpüklü pembe şarap
Zeytin, zeytinyağı, bazlama, üzüm
Patlıcan au gratin
Cantabile kupaj
Şarapta pişmiş armut tatlısı
Yer: Mor Salkım Bağları, Çömlekçi Köyü, Mumcular











































